« Feilslåtte reguleringer er den største utfordringen »

3. februar 2022

Pitch selskapet på én setning!

Oblinor er en digital plattform som gir investorer muligheten til å investere i obligasjonslån til eiendomsselskaper med behov for finansiering.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Når kun de store aktørene har tilgang på kapital og kun de rike investorene har tilgang på gode investeringer, så blir de store enda større og de små vil slite med å nå opp. Bankene og meglerhusene har hatt god kontroll på dette markedet og har kunnet ta millionhonorarer. For et mindre prosjekt sier det seg selv at et millionhonorar ikke er regningssvarende, og dermed har ikke obligasjoner vært en måte for mindre aktører å finansiere sine prosjekter.

Vi er jo et mellomledd mellom långiver og låntaker, akkurat som bankene og meglerhusene, så man kan si vi utfordrer dem. De eier allerede brorparten av dagens plattformer.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Så langt har vi lyktes med å bygge egenkapital, har høy kundetilfredshet, og ingen misligholdte lån. Det er lite som tyder på at det nye rammeverket for lånebasert folkefinansiering vil sette noen demper på veksten i tiden fremover. I fjor lånte vi ut nærmere 100 millioner kroner uten å måtte låne kredibilitet fra anerkjente selskaper.

Vi har fokus på brukervennlighet, kvalitetssjekk av prosjekter og utvikling av tjenesten. Pakken vi leverer må være best over tid.

Hva blir deres største utfordring?

I dag vil jeg si at feilslåtte reguleringer er den største utfordringen. Myndighetene må ønske fintech-revolusjonen velkommen. Implementering av en ny folkefinansieringlov er på trappene, og vil uten tvil styrke sektoren for alle parter involvert. Det åpnes blant annet opp for at obligasjonene kan bli likvide, altså at investor kan kjøpe og selge lån de har investert i. Den særnorske reglen som i dag begrenser investorer fra å låne ut over én million kroner per år oppheves, og plattformene kan enklere drive grenseoverskridende virksomhet.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg er ikke særlig aktiv på sosiale medier, men jeg isbader 1-3 ganger i uken. Begynte med dette for en stund tilbake, hvor vi samlet en gjeng hver søndag som tar en dukkert året gjennom. Det er sjeldent du våkner opp en søndagsmorgen i januar og har lyst til å ta frem badeshorts, men jeg tror det er viktig å kunne presse seg selv. Det er forfriskende, effekten vedvarer lenge etter selve badet, og gir en følelse av zen.

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse.

Registrer deg og få tilgang

Oblinor gir deg nå muligheten til å investere i sikrede lån til norske eiendomsselskaper. Få avkastning på kapitalen, samtidig som du med på å skape både vekst og arbeidsplasser i Norge.
 
✔️Forventet årlig rente på 8-12% 
✔️Spre risiko ved å lage en portefølje
✔️Ingen kostnader for deg som investor