Innsikt

Sterk vekst for folkefinansiering i Norge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

«Folkefinansiering, eller alternativ finans som det også kalles, består i at privatpersoner og bedrifter henter finansiering over digitale plattformer, der mange långivere eller investorer deltar i finansieringen av ett prosjekt. Selv om vi i Norge kom sent i gang med folkefinansiering, så er dette på full fart frem i Norge som et alternativ til mer tradisjonell finansiering i bank.

Folkefinansiering er størst i Finland

I Norden lå totale lånevolum innen alternativ finans på 695 millioner euro i 2018. Finland hadde høyest volum med 321 millioner euro. Folkefinansiering er lite i Norge, men vokser raskt. I 2018 lå volumet i Norge på på 27 millioner euro.

Den samledene verdien av utlån fra folkefinansieringsplattformer i Norge er fortsatt svært lav sammenlignet med totale utlån fra banknæringen, som i 2018 var på over 5 300 milliarder kroner.»

Dette er et utdrag av et innlegg fra Ciceros Markedsrapport.

Les hele artikkelen her: 

https://www.cicero.no/sterk-vekst-for-folkefinansiering-i-norge/

 

Få attraktive investeringer tilsendt til din e-post

Tlf:

Mandag til fredag: 9.00-17.00
Lørdag og søndag: Stengt

Chat:

Mandag til fredag: 9.00-17.00

Lørdag: 10.00-16.00
Søndag: Stengt

Oblinor er i vekst, og alltid på jakt etter de rette menneskene. Vi trenger medarbeidere med ulik kompetanse, men hovedsak innen økonomi og IT. Send oss en åpen søknad om du tror du er riktig for oss.

© 2021 Oblinor AS

Registrer deg og få tilgang

Oblinor gir deg nå muligheten til å investere i sikrede lån til norske eiendomsselskaper. Få avkastning på kapitalen, samtidig som du med på å skape både vekst og arbeidsplasser i Norge.
 
✔️Forventet årlig rente på 8-12% 
✔️Spre risiko ved å lage en portefølje
✔️Ingen kostnader for deg som investor

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse.